Eigen plekje op Kwaliteitsysteem.nl

Wij hebben als beroepsorganisatie een eigen plekje gekregen op kwaliteitsysteem.nl Dit betekent onder andere dat u onder ‘vergoedingen’ precies kunt zien welke prestatie codes vergoed worden via onze beroepsorganisatie Complementaire Kwaliteitstherapeuten. Later dit jaar heeft onze beroepsorganisatie ‘losse’ login gegevens voor uw Kwaliteitstherapeuten account in het losstaande register van onze beroepsorganisatie waardoor de verzelfstandiging in het overgangsjaar 2021 compleet zal zijn.

Jaarcontributie 2022

  

Complementaire Kwaliteitstherapeuten valt met een aantal andere beroepsorganisaties onder de rijks erkende geschilleninstantie GAT. Onze beroepsorganisatie hanteert in 2022 een jaarcontributie van 99,95 euro. De GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten) heeft aangegeven dat andere door hen erkende beroepsorganisaties, indien u daar ook bent erkend, bereid zijn kosten in mindering te brengen voor services die al afgenomen zijn via de GAT, BAT en kwaliteitsysteem.nl

GAT is toezichthouder over een aantal projecten zoals kwaliteitsysteem.nl. Een aantal werkzaamheden die o.a. via dit platform wordt verricht nemen kosten met zich mee die u niet nog eens hoeft te betalen als u ook bij een van de andere door GAT erkende beroepsorganisaties bent aangesloten. Hetzelfde geldt voor de verzekering en de klachtenregeling die al zijn afgesloten.

RBCZ

Complementaire Kwaliteitstherapeuten is aangesloten bij RBCZ waardoor behandelingen van Kwaliteitstherapeuten in aanmerking komen voor gedeeltelijke vergoeding vanuit het aanvullende pakket bij de Coöperatie VGZ. Erkenning bij andere zorgverzekeraars is in aanvraag. De Stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten is vanaf 1 januari 2021 bestuurlijk onafhankelijke belangenbehartiger van therapeuten die aangesloten zijn bij RBCZ.

De voorzitter

Graag stellen wij de voorzitter van stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten aan u voor. Elena den Blanken is ervaren Kwaliteitstherapeut, auteur en docent met bestuurlijke ervaring. Elena vertegenwoordigt u bij het sectoroverleg van het RBCZ.

Eigen Vektis erkenningen

Beroepsorganisatie Complementaire Kwaliteitstherapeuten heeft bij Vektis eigen erkenningen. Vektis zal u hierover e-mailen of heeft dit recent gedaan: dit betekent niet dat er iets mis is gegaan. Als u ook bij een andere beroepsorganisatie bent aangesloten komen deze erkenningen erbij en niet in de plaats van.

Let op: Vektis erkenningen zijn iets anders dan prestatie codes: die kunt u vinden in uw account. Mocht er een erkenning incorrect zijn of denkt u dat u beter ingedeeld kunt worden? Laat het aub weten via de website chat op kwaliteitsysteem.nl t.n.v. beroepsorganisatie Complementaire Kwaliteitstherapeuten.

Met kwalitatieve groeten,

Het bestuur van De Stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten