Over Complementaire Kwaliteitstherapeuten

Op deze pagina vind je uitleg over de structuur van brancheorganisatie Complementaire Kwaliteitstherapeuten

Het bestuur

De stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten is een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor complementaire kwaliteitstherapeuten. Deze stichting heeft een bestuur dat bestaat uit een voorzitter, secretaris en een penningmeester. Het bestuur voldoet aan de regels van good governance.

Elena den Blanken is een hbo-geschoolde allround complementaire therapeut. Zij is al 25 jaar actief in het veld: zowel in de praktijk, als docent, als auteur en als bestuurder.

Voorzitter, Elena den Blanken

Als penningmeester van beroepsorganisatie Complementaire Kwaliteitstherapeuten is boekhouder Aad eindverantwoordelijk voor de administratie en financiƫn.

Penningmeester, Aad van der Valk

Ghristine de Boer is secretaris van de stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten. Ghristine heeft een ruime ervaring in de complementaire sector.

Secretaris, Ghristine de Boer

Missie, Visie en Doelen

De stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten wordt vanaf 1 januari 2021 ingesteld als geheel bestuurlijk onafhankelijke belangenbehartiger van therapeuten die aangesloten zijn bij het RBCZ. De stichting vertegenwoordigd de belangen van 300 therapeuten die bij RBCZ aangesloten zijn en heeft als missie een open en eerlijke organisatie te zijn voor therapeuten en deze therapeuten te helpen aan de Nederlandse wet en aan kwaliteitseisen van zorgverzekeraars en RBCZ te voldoen voor zo laag mogelijke kosten. Het is de taak van een beroepsorganisatie om therapeuten te verenigen, te helpen en hun belangen te behartigen. De stichting heeft als eigen missie eisen te waarborgen en de therapeuten te wijzen op het nut en de noodzaak van intervisie en bij- en nascholing.

Vernieuwen en meegaan met de tijd
De visie van de stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten is te blijven zoeken naar vernieuwing. In deze zin is de stichting een beroepsorganisatie met een blik vooruit: de stichting loopt voorop in ontwikkeling, vernieuwing en modernisering van de sector. De stichting respecteert daarbij de heersende normen en waarden binnen de sector, maar wil tegelijkertijd ook vernieuwend zijn.

Kosten- en tijdbesparend
De doelen van de stichting zijn duidelijk: vernieuwen en ontwikkelen. Complementaire Kwaliteitstherapeuten is kostenbesparend en prijsbewust. De belangen van de therapeuten behartigen en verdedigen is van het grootste belang.