Kwaliteitstherapeuten 2023

Graag delen wij informatie met u over uw aansluiting bij beroepsorganisatie Complementaire Kwaliteitstherapeuten. In het kort vertellen wij u graag iets over ons bestuur, onze onafhankelijkheid en de visie van onze beroepsorganisatie.

Keurmerk met de K van Kwaliteit

Alle Complementaire Kwaliteitstherapeuten hebben een 3- tot 4 jarige beroepsopleiding in de alternatieve geneeskunde afgerond waardoor zij op hbo-conform niveau werkzaam zijn. Het Kwaliteitstherapeuten keurmerk is hiermee een signaal van betrouwbaarheid voor mensen die op zoek zijn naar alternatieve zorg van kwaliteit die gedeeltelijk zou kunnen worden vergoed door de Coöperatie VGZ. Kwaliteitstherapeuten kunnen ook aangesloten zijn bij andere beroepsorganisaties in het CAM-veld. Therapeuten aangesloten bij Complementaire Kwaliteitstherapeuten beschikken over een helder kwaliteitskeurmerk waarmee zij duidelijk laten zien aan welke beroepsvoorwaarden zij voldoen.

Ontstaan uit CAT maar geen onderdeel van CAT

Beroepsorganisatie Kwaliteitstherapeuten is een beroepsorganisatie die ontstaan is uit beroepsorganisatie CAT. Beroepsorganisatie Kwaliteitstherapeuten is echter geheel onafhankelijk en maakt geen onderdeel uit van beroepsorganisatie CAT. Het is goed om dit nog eens onder de aandacht te brengen. Beroepsorganisatie Kwaliteitstherapeuten is al 2 jaar onafhankelijk en ontwikkelt samen met RBCZ een eigen identiteit en dat is best bijzonder! Wij zijn blij dat u onderdeel uitmaakt van de verdere ontwikkeling van onze beroepsorganisatie.

Elke werkdag direct bereikbaar

Wist u dat onze beroepsorganisatie elke werkdag direct bereikbaar is per website chat van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00 uur? U kunt direct chatten met de receptie of commissie leden en bepaalde vragen die u heeft voorleggen. We staan u graag te woord en verduidelijken zo nodig bepaalde dingen die mogelijk nog niet helemaal duidelijk voor u zijn. Mocht u graag willen e-mailen met ons dan kan dat ook naar info@kwaliteitstherapeuten.nl Voor direct contact adviseren wij gebruik te maken van de website chat, zo krijgt u gegarandeerd zo snel mogelijk antwoord op mogelijke vragen.

 

Onze beroepsorganisatie

De Stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten is vanaf 1 januari 2021 ingesteld als bestuurlijk geheel onafhankelijke belangenbehartiger van therapeuten die aangesloten zijn bij het RBCZ. De stichting vertegenwoordigt de belangen van meer dan 300 therapeuten die bij RBCZ aangesloten zijn en heeft als missie een open en eerlijke organisatie te zijn voor therapeuten en deze therapeuten te helpen aan de Nederlandse wet en aan kwaliteitseisen van zorgverzekeraars en RBCZ te voldoen voor zo laag mogelijke kosten.

Voorzitter Elena den Blanken

 

 

Elena den Blanken is voorzitter van de Stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten. Elena den Blanken is een allround Kwaliteitstherapeut. Zij is 25 jaar actief in het veld: zowel in de praktijk, als docent, als auteur en als bestuurder.

 

De factuur

Zoals u kunt zien heeft u een factuur ontvangen (of deze ontvangt u binnenkort) over de contributie van beroepsorganisatie Kwaliteitstherapeuten. Op deze factuur kunt u zien wat de jaarcontributie is van beroepsorganisatie Kwaliteitstherapeuten over dit jaar en welke bedragen er worden gerekend voor de beroepsverzekering en de klachtenregeling. Onze beroepsorganisatie heeft de jaarcontributie niet verhoogd.

Op naar een nieuw jaar

Wij kijken uit naar het jaar 2023 waarin wij u mogen blijven vertegenwoordigen en uw belangen mogen blijven behartigen. Wij zijn dankbaar dat wij samen met u een rol kunnen spelen in het CAM-veld!

 

Met kwalitatieve groeten,

Het bestuur van De Stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten